Novemberkåsan 2010

I lördags var det dags för Novemberkåsan 2010. Jag, pappa Christer, min farbror Patrik Andersson och Anders Elm åkte till Gävle på förmiddagen och hann se en del av dagsetappen. Sen blev det ett ganska långt uppehåll innan natt etappen skulle börja, så vi passade på att kolla runt lite i depån och åt middag. När förarna till slut startade igen började vi kolla på det första varvet. Sen åkte vi vidare till det fjärde varvet där det var ett stort kärr som var fyllt med lera, brasor och fulla (och självklart nyktra) människor. Jag har nog aldrig varit med om något så galet som Novemberkåsan, haha. Men det var otroligt roligt, jag frös inte allt för mycket och jag fastnade bara i leran en gång. Jag ville inte ens åka hem, men när det bara var någon halvtimme kvar av tävlingen var vi alla riktigt trötta i kropparna så vi bestämde oss för att åka hem. Det blev en riktigt lyckad dag/natt.


Joakim Rosander, cross och enduro åkare från Uppsala och pappa.


Björne Carlsson, som körde sig till en 2:a plats och Robert Tranberg.


John Nyström och hans följeåkare Henrik Stahring.


Björne Carlsson in action.


Mycket folk tog sig ut i snö vädret för att få se enduro åkarna.


Junioren John Nyström körde bra och klarade att ta sig i mål.


Joakim Ljunggren körde otroligt bra och kammade hem 1:a platsen. Grattis!


Det här var oftast det man fick se av Ljuggren eftersom att han körde förbi i raket fart.


Olle Löthman körde riktigt bra och hade stor chans att hamna på en hög placering, men tråkigt nog vurpade han rejält och slog sig illa i huvudet och fick stora märken av dubbdäcken på ryggen. Bra kämpat ändå, Olle!


Magnus Ek svänger snyggt på sin KTM.


Johan Ekhlund. Linsen var smutsig, men på något sätt gillar jag bilden ändå.


Jonas Karlsson brände kopplingen i stora kärret på SS4, men han lagade den lugnt och metodiskt. Tyvärr kostade det mycket tid.


På kvällen tändes många brasor överallt i skogen. Det var mysigt, men usch så svårt det var att få ur lukten av röken ur mitt hår!


Glada bröderna Andersson var beredda på SS4 med sina pannlampor.


Nr. 117 Olof Adielsson är med i kåsaklubben vilket innebär att man har kommit i mål i tio stycker kåsor


Bröderna brothers visar lättaste vägen genom kärret för åkaren. Lag världsmästaren Bosse Lindbom (till höger) övervakar kärret.


Emil Berglind i honda tröjan hjälper kusinen Lukas Berglind att välja spår i kärret.


Joakim Ljunggrens pappa Christer putsar på sonens cykel inför nästa sträcka.


Mats Nilsson byter framhjul när det var tre sträckor kvar.


Jonas Karlsson servar med hjälp av pappa Anders. Syrran Emelie i Yamaha tröjan står i bakgrunden.


KTM's glade teamchef Nicklas Eilegård.


Johan Gustafssons rutinerade mekaniker Roine Olsson leder fram hojjen till start.


Johan Gustafsson, Österbybruk, körde kanonbra och blev 5:a på sin KTM och i sin stora oreanga jacka.

Jag blir nästan arg på mig själv för att jag inte har varit intresserad av denna galna sport tidigare, men bättre sent än aldrig!
Om ni undrar varför det tar 1-2 dagar för mig att få ut bilderna så är det för att jag lägger ner mycket tid på att välja ut och redigera bildera och sedan komma på texter.

Det var de bilderna jag hade att erbjuda er den här gången. Det blev inte så många eftersom att det var svårt att fota p.g.a det snöade hela tiden. Men jag hoppas att ni gillar och uppskattar bilderna.
Lämna gärna en kommentar under detta inlägg eller i gästboken om vad ni tycker. Om ni har några frågor eller så, kan ni också maila mig på [email protected] så svarar jag så fort jag kan.

Ha en fortsatt härlig vecka!

Grattis Krister Lager!

Stort grattis till Krister Lager som efter att ha åkt alla deltävlingar kammade hem segern i Motionscupen 2010!



Enduro Emma

Vill bara visa detta foto. När vi i skolan skulle ta skol foton så fick vi ta ett så kallat "spexfoto". Det innebär att alla klär ut sig och det hamnar i skolkatalogen. Jag visste verkligen inte vad jag skulle klä ut mig till, men så kom pappa på att jag kunde klä ut mig till enduro åkare.

Så här är förmodligen första och sista gången ni får se mig lite lerig och i cross tröja.

Jag måste säga att jag tycker att enduro tjejer är riktigt coola, men jag håller mig till fotandet! :)

Förresten, Grattis i efterskott till alla pappor eftersom att det var farsdag igår!


Händelserik helg på Gotland

Det blev en händelserik helg för familjen Andersson racing team på Gotland i helgen.
Det började med att på natten till tävlingsdagen flyger min syrra Elin upp ur sängen och skriker "Det är något i sängen!" Pappa suckar tungt och säger "Ligg ner" eftersom att hon brukar prata i sömnen. Efter en stund flyger hon upp igen och tänder lyset. Det visade sig att det var en råtta som bodde i deras rum på den fina campingen där den kända seriefiguren har bott. Elin tvingade pappa stiga upp och gå ner till receptionen och ringa jour numret. Pappa fick tag i ett nytt rum och de flyttade mitt i natten.
Morgonen började bra. Kanon frukost och bra uppvärmning. När starten gick var båda bröderna mycket bra med längst fram. Pappa fick mycket lera på glasögonen och gick in redan på första varvet för att byta. Han kände sig fräsch och det gick riktigt bra, så han höjde tempot ytterligare och i slutet på andra varvet fick han ett våldsamt kast på motorcykeln. Han vurpade illa och blev liggande. Så det blev en cirkus med ambulans, morfin och sönderklippta kläder. Syrran följde med till akuten där det visade sig att nyckelbenet var av och att han var allmänt blåslagen. Patrik gasade vidare, skuggade Peter Johansson länge men lyckades tyvärr inte ta sig förbi honom. Så han slutade på en mycket bra 2:a plats. När Patrik och farfar hade lastat alla hojar och delar, kom pappa tillbaka till depån i taxi, endast klädd i strumpor och långkalsonger. Han måste ha sett rolig ut när han gick i depån.
Pappa har stor revanch lust och snackar bara om att börja träna. Patrik går hela dagarna och funderar på hur han ska slå Peter Johansson. Det finns teorier om bl.a stor tank och tempo träning. Vi får väl se hur det går nästa år.

För att inte förvirra er så vill jag nämna att jag inte var med till Gotland. Men syrran och farfar knäppte iallafall några bilder jag tänkte lägga upp.


Taktik snack med Martin Larsson från Gimo.


Syrran läser Aftonbladet på båten.


Runt 2300 st lägger ner en massa pengar på att åka till ön och vurpa i leran.


Pappa, segraren Peter Johansson och Patrik innan start. Hela och rena.


Anders Elm väntar regn. Anders hoj kokade ett flertal gånger, men han kämpade på bra och åkte 5 varv ändå.


Starten i klass M40-50. Bröderna Brothers riskerar livet. Pappa är sur för att Patrik leder med en meter. Längst fram på Kawasakin tror jag är Inge Edberg.


Skadade grabbar väntar på röntgen. Hampus Claesson nr.875 hade skadat tummen. Kan det vara de snygga sköterskorna som gör att de ser glada ut?


Patriks glada fru Camilla hade fått en mössa av sin kompis Lelle.


Klass M40. 2:a Patrik Andersson. 1:a Peter Johansson. 3:a Mikael Wiberg.
Otroligt att han klarade 2:a platsen igen.


En film från svt Play som visar lite hur det var.

GGN

Bilder från GGN kommer snart!


RSS 2.0