Gästbok

Nu har jag skaffat en gästbok, och ni hittar den till höger ----------->

Där kan man skriva lite vad man känner för eller kanske ställa någon fråga.

.

Tisdag i Rumänien

Pappa (Christer Andersson) ringde nyss och nu har jag fått massor av info om vad som har hänt i Rumänien idag.

Förmiddagen gick riktigt bra. Dom körde i en "svensk terräng", det liknade alltså svenska skogar. Dom hade nya däck, allt flöt på bra och dom kämpade bland fem i topp placeringarna. Men när dom körde efter lunch fanns det många svåra backar, och vid ett tillfälle var det en galen man med en grep som inte gillade att förarna åkte enduro där han befann sig. Vanja Kollmann hann se den galna mannen, så hon och Pappa vek av innan, men Niklas Gustafsson och Jonas Karlsson hann inte se honom, och mannen slog till Jonas på stöveln med grepen. "Efter det var man rädd för publiken" förklarade pappa. Det låter rätt komiskt, men jag kan bara tänka mig hur läskig den mannen var.

När pappa och Vanja var 1 km från mål hoppade Vanjas kedja av och trasslade in sig. Det tog ett tag att få loss men dom fick hjälp av en rumän och kom till slut i mål. Resultaten krånglar fortfarande. När dom skulle köra från tävlingsplatsen till hotellet, öste regnet ner. Det regnade så mycket så att trafiken stannade upp.

Svenskarna bodde på ett äckligt och gammalt hotell i natt, så dom har ätit riktigt dåligt. Till och med så dåligt att Joakim Ljunggren blev magsjuk, och fick bryta under dagens tävling. Riktigt tråkigt eftersom att det gick så bra för honom igår. Nu ligger han i bussen och mår dåligt. Han får se till att krya på sig!

Nu laddar svenskarna för morgondagen, den sista tävlingsdagen.
Lämna gärna en kommentar och önska dom lycka till och hälsa Ljunggren att han ska krya på sig!

Här är en bild från Red Bull Romaniacs Day 2 video. Det är pappa när han tvättar glasögonen


Och här är själva videon!


Kolla in Vanjas hemsida också, hon kommer förmodligen också att skriva om dagen. http://kollmannracing.com


.

Jonas Karlsson i Rumänien

Hittade en bild på Jonas Karlsson från gårdagen. Hittade ingen bild på någon annan svensk, men säg till om ni hittar någon. Här är iallafall bilden på Jonas.



Bilden är lånad HÄR. Vi får hoppas på att pappa hör av sig senare om hur det har gått idag.

Juni 28, 2010

Fick nyss ett samtal från en av svenskarna i Red Bull romaniacs. Kan ni gissa vem det var som ringde? Ja, det var pappa, Christer Andersson. Inte så svårt att gissa rätt.

Han berättade massor om igår och idag, och jag spelade in samtalet. När jag försökte hitta inspelningen så hade jag, klantig som jag är, tagit bort den. Men jag får väl försöka skriva det jag kommer ihåg.

Att han kände sig förkyld igår var mest på grund av att han var så trött och sliten efter dagen. Backarna är riktigt svåra, och eftersom att det regnade igår, blev dom otroligt svåra. Men det gick iallafall bra och han och Vanja låg på åttonde plats i sin klass efter gårdagen.

Idag var tävlingen på en annan plats, och dom hade tur med vädret. Men backarna var fortfarande svåra såklart. Trots det så gick det bra för svenskarna och speciellt för Joakim Ljungren som tog sig in på en tredje plats i sin klass. Det verkar som att dom kör på höga höjder, för helt plötsligt hade pappa börjat frysa massor, och det var p.g.a att det var snö där. Mitt i sommaren, haha. Jag vet inga resultat efter dagens körning, men det skriver jag så fort jag vet. För övrigt verkar stämningen bland svenskarna vara riktigt bra :) Nu får vi hoppas på att dom slipper regn i morgon, även om det låter som om att dom inte kommer att ha den turen. Lämna en kommentar och fortsätt att önska svenskarna lycka till!


Söndag i Rumänien

För det första vill jag säga att det är jätte roligt att så många läser bloggen! Hoppas att ni fortsätter med det :)

Efter träningar och tidskval dom senaste dagarna så var det idag den första dagen av officiella tävlingen Red Bull Romaniacs. Inte nog med att det var dåligt väder och svåra backar, alla utom en av svenskarna som tävlar fick slut på bensinen ("soppa torsk") eftersom att dom fick kämpa så mycket i leran. Pappa, alltså Christer Andersson, ringde nyss hem och berättade det. Han sa också att han känner sig förkyld och helt slut efter dagens körning. Jag hoppas att han kryar på sig och inte smittar någon av de andra svenskarna, och att han orkar med morgondagen. Eftersom att ni ändå läser det här kan ni väl göra en ansträngning och lämna en kommentar och önska svenskarna ett stort lycka till i Rumänien!


Hittade inga bilder på svenskarna från dagen, men här är iallafall en bild som visar hur svårt det kan vara i Red Bull Romaniacs. Bilden är lånad HÄR.

.

Bilder på svenskarna i Rumänien

Här är några bilder från Red Bull Romaniacs hemsida. Tack Anders för tipset om bilderna!


Christer Andersson, alltså min pappa, kämpar på över däcken.


och han är en riktig linslus.


Niklas Gustafsson ser ut att få problem över stenarna, men jag är säker på att han klarade det galant ändå.


Jonas Karlsson visar sina konster över gran riset.

Observera att det inte är mina bilder. Bilderna är lånade här.

Kolla in Vanjas hemsida för mer info om hur det går för svenskarna i tävlingen.

Torsdag, Fredag och Lördag

Har inte hängt med i bloggandet eftersom att jag har varit bortrest. Så här är lite uppdateringar om Red bull romaniacs.

Svenskarna som tävlar i Red Bull Romaniacs är Niklas Gustafsson och Jonas Karlsson som kör i ett expertklass team, Mats Igelstöm som kör i Amatörklass, Joakim Ljunggren som kör Pro-klass och Vanja Kollmann och Christer Andersson(min pappa) som kör i ett amatörklass team. Att pappa är med och kör är anledningen till att jag bloggar om tävlingen.


Vanja Kollmann och Christer Andersson på flygplatsen 06.45 i torsdags.

Igår (fredag) var det prologträning och det gick bra för alla svenskar. Och idag var det tidskval, då Christer kom 8:a och Vanja kom 6:a, vilket innebär att dom får köra en final, och om det går bra där kan dom få ett bra startnummer i den stora tävlingen som börjar imorgon. Det gick också bra för de andra svenskarna i tidskvalet.

Läs mer om tävlingen på Red Bull Romaniacs hemsida, och läs mer om hur det går för svenskarna på Vanjas hemsida. Håll tummarna för dem nu!

Allt klart inför Rumänien

Pappa (Christer Andersson, Göta MS) ska i år vara med och tävla i red bull romaniacs i Rumänien. Han ska åka tillsammans med Vanja Kollman. Tävlingen pågår från 26 till 30 juni. Hur det går kommer jag skriva om efter att dom har kommit hem. Önska dom lycka till!



Hojen är klar inför tävlingen.

Önska dem lycka till!


Kräftsvängen 19 juni 2010 (del 4)

Det är okej att ta/låna bilderna eller kontakta mig för att få dom i stort format. Låt texten i hörnet stå kvar.


Niklas Gustafsson. Han kom på första plats i Senior klassen.


Niklas Nelson Berg fokuserar på starten.


Junioren Marcus Grindberg.


Johan Eklundh kör på pinnen så att den flyger. Skickligt av mig att få med det på bild.


Markus Johnsson gör helt rätt i att posa framför kameran...


och han avslutar med denna akrobat pose.






Kräftsvängen 19 juni 2010 (del 3)


Martin Larsson från Östhammars MK.


Viktor Gillberg visar hur man ska göra framför kameran.


Strike a pose!


Snyggaste glasögonen!


Christer Andersson(min pappa) och Krister Lager är glada funktionärer.



Kräftsvängen 19 juni 2010 (del 2)




Lars-Erik Wärn


En taggad Martin Karlsson.


Min granne Kjell Andersson.





Anders Elm kör så det ryker, bokstavligen.



Kräftsvängen 19 juni 2010 (del 1)

Här är bilder från Kräftsvängen i Enköping. Det är okej att ta/låna bilderna eller kontakta mig för att få dom i stort format. Låt texten i hörnet stå kvar.

Jag ska försöka skriva namn på alla förare jag har fotat. Dem som jag inte har skrivit namn på vet jag helt enkelt inte vad dem heter.


Krister Lager och Christer Andersson kör vanligtvis för Göta MS, men var idag funktionärer.


Lucas Wennerström tävlade i Ungdomsklassen.


En glad Anders Elm.





En laddad Alexander Dahlen inför starten.




Emma Andersson

I den här bloggen kommer jag att lägga ut foton på enduro åkare och enduro tävlingar.

Jag har aldrig riktigt varit intresserad av enduro. Min pappa och min farbror kör, och min syster och farfar är jätte intresserade. Det jag tycker är roligt med enduron är att träffa folk och att fota. Jag vet inte vad det är som gör att det är roligt att fota just enduro, det bara är det. I vanliga fall föredrar jag att stå framför kameran.

Syftet med att jag lägger ut bilderna i den här bloggen är att enduro folket jag fotar ska kunna ta och använda fotografierna. Det är fritt att ta/kopiera bilderna, eller att kontakta mig på [email protected] för att få bilderna. Låt texten "emmaafoto.blogg.se" i hörnet stå kvar.

Bilderna i headern (längst upp på bloggen) är bilder på min farbror Patrik Andersson(vänster) och min pappa Christer Andersson(höger).



Kolla in min vanliga blogg http://emzgoesmusic.blogg.se


RSS 2.0