Vasaloppet 2011

Igår åkte pappa och hans kompis Jonas Vasaloppet. Det var kanonväder, fina spår och bra skidor. Jonas körde bra, men han har toktränat sen oktober, mer än Charlotte Kalla. Pappa fick en tung resa. Han hade tränat lite skidor under vintern, bara 15 mil och så var det inte så smart att ramla förra helgen i Östersund och slå i det onda nyckelbenet heller. Hade det inte varit för att mamma åkte och käkade hamburgare och det är skämmigt att åka brytbussen, så hade han brutit efter Evertsberg. Men han kämpade vidare och kom i mål efter 9 timmar 26 minuter och 59 sekunder. Nu säger han att han aldrig mer ska åka, men vi får väl se..


Bild från förra årets Vasalopp då han åkte nästan en timme fortare och tyckte att livet var roligt.


Östersund

Årets SM/VRM serie startade med en rejäl snö tävling i Östersund i helgen. Patrik och Christer hade som mål att åka upp och ta så många VRM poäng som möjligt för att vara bra med i serien redan från start. Pappa Christer startade bra på första cross provet och extrem provet, men kraschade hårt på tredje provet på en plogad del. Han landade naturligtvis på nyckelbenet som gick av på Gotland. Det var bara att packa ihop och åka hem. Nu är vasalopps starten i fara men han har börjat prata igen, så han har blivit lite gladare.
Patrik åkte bra men hade lite problem på mitten av tävlingen, med bl.a. ett platt avgasrör. Han var riktigt arg i servicen och vad han sa lämpar sig inte i skrift. Han ökade på slutet och trots en stötdämpare som var på väg att ge upp, så klarade han 5:e platsen bara 2 sekunder efter 4:an.

Många upplänningar var på plats, bl.a. två nya ansikten i serien. Jonte Strand körde in på en 17:e plats, glad men hade riktigt ont i rumpan så han fick antagligen stå i bussen hem. Och grattis till Jocke Rosander som körde in på en 2:a plats i bredd klassen. Nästa SM/VRM deltävling går i Norrahammar i maj.

(fotograf: G.Algoth)


Dem gillar tydligen orange...


Glada Sanna Bergman vann både på lördagen och söndagen. Bra jobbat!


Snyggt, han träffade plankan...


Olle Löthman med sin pappa och mekanikern Andreas.


Flyg då Patrik, flyg!


Och avslutningsvis en fin bild på en moppe i Italien. Där var det 15 grader varmt, jag fattar inte att vi åkte hem till kylan igen..


RSS 2.0